2018. ápr 15.

Egy hambi mindenek felett???

írta: Jakab Anna
Egy hambi mindenek felett???

Na végre, ez az, hol lehet jó hambit enni, ha nem itt? Végülis Amerika a hamburger hazája, nem? Gyerünk, mutassák is meg, milyen az igazi! Ezért hát, Mexikó után az Egyesült Államok felé vettük az irányt, hogy jól megtömjük magunkat egy fincsi amcsi hambival. Legalábbis előszőr ezt terveztük aztán elért minket a valóság.


201804141110061000.jpg

Első benyomások

A Budapest Barbecue Company egy príma kis hely. Igényes és modern berendezés és nagyon jó arc személyzet. Nagyon ötletes a világítás és tetszett a rusztikus, kicsit országúti vendéglőre hajazó berendezés. Sajnos abban sikerült inkább a redneck életérzést hozni, hogy a kényelmes ülőhelyünkön a bőrt már régen le kellett volna cserélni, vagy legalább letakarni valamivel, mert el volt hasadva... Ez még megbocsátható lett volna, azonban az, amiért mi mentünk (vagyis a kaja) csak átlagosnak mondható. De erről később.

ballentines.jpg

A hangulatra jár a piros pont

Rendeljünk

Én egy dupla sajtos hamburgert kértem kólával. Már rég ittam kólát, de azért arra még emlékszem hogy ez egy szénsavas ital. Hát ebben nem sok szénsav volt! A hamburger pedig csak egy zsömle volt egy darab hússal, semmi extra. De lehet nekem nagyok az elvárásaim, mert a Mr Chef-ben készített hambit még eddig semmi nem múlta felül és azóta mindent ahhoz hasonlítok.

img_20180210_194227.jpg

A házias szószok nagyon jók, ha rám hallgattok kipróbáljátok a kettőt (almás és csípős) összekeverve is

Szóval értékelem a hely kialakítását és megvolt a hangulat is, azonban a kaján még van mit csiszolni, legalább is ami a hamburgert illeti. Ma mér kevés, ha egy hambiban jó minőségű hús van, a többi hozzávalónak is rendben kell lennie. Ennyi pénzért pedig egy jól frekventált helyen már az is számít, hogy mi kerül a hús alá vagy fölé.

Kértünk még egy sajttortát, ami finom volt, de szintén nem volt igazán különleges. Azért tisztességgel bepusziltuk. Volt valami furcsa, félig mű, félig igazi koktélcseresznye a tetején, ha valaki tudja mi az, írja meg. Mindenesetre nem volt túl jó íze...

Peti véleménye:

A neten amerikai éttermet keresve elég nagy volt a választék, de szerettem volna valami igazán különleges helyet, ahol tényleg beleélhetjük magunkat a világutazásba. A Budapest Barbecue Company szerintem megfelel ennek, még ha voltak is csalódást keltő dolgok.

Pulled pork szendvicset kértem, ami nagyon jó cucc, de nehéz igazán jóra megcsinálni. Ez is inkább átlagosra sikerült, az igazi húsos zamatok valahogy kimaradtak az egyébként nagyon finom kifliből. A grátisz kínált szószok egy kicsit segítettek a helyzeten, de szerintem ez kevés ebben a kategóriában.

A hely hangulata egyébként nagyon jó és a pincérek is nagyon kedvesek, a kiszolgálás és a légkör tényleg csillagos ötös. Egy meccsnézés-sör-vacsi kombóhoz tudnám ajánlani a helyet, ahol úgyis kevésbé érzékeny az ember a különleges ízélményekre. A számla viszont sajnos nem lesz olyan baráti, mint a hangulat...

img_20180210_194801.jpg

Pulled pork szendó minimál coleslaw-val

Fizessünk

Két főételért, egy desszertért és két üdítőért (a cider nálunk annak számít) majdnem tízezer forintot hagytunk ott, ami nem kirívó eset a Szent István körúton, de maradjunk abban, hogy találtam már jobb felhasználási módot egy tizesnek. Egy olyan helyen, ahol szakadt kanapén kel ülni, nem könnyű elfogadni egy ilyen vastag számlát. Nem ártana visszaforgatni a bevételt amiből azért valószínűleg akad, mert az árak sem alacsonyak és nem voltak kevesen az étteremben.

Értékelés

Panni Peti
Berendezés 4/5 4/5
Mosdó 4/5 4/5
Felszolgálás 4/5 5/5
Ételek íze 3/5 4/5
Tálalás 3/5 5/5
Italok 3/5 4/5
Autentikus hangulat 4/5 5/5
Ár-érték arány 3/5 4/5
ÖSSZESEN 28/40 35/40

★★★★

 img_20180210_201814.jpg

Cheesecake fura dekorral

Összegzés

A Budapest Barbecue Company nem egy rossz hely, de inkább a hangulat teremtésben vannak otthon. Jó lehet, ha nagyobb társasággal mész, azonban ne várj sokat a hambiktól. Viszont, a barbecue menüt még mi sem próbáltuk, ezért szívesen várjuk tőletek azokról a kritikát!

És hogy mi jön a következő részben? Vajon keletnek vagy nyugatnak indulunk? Vagy maradunk Amerikában? Hamarosan kiderül! Kövessetek mindket facebookon és instagramon#eattheworldin2018 #eattheworldinbp

Szólj hozzá

budapest amerika utazás usa étterem gasztronómia hamburger desszert szendvics egyesült államok bbq sajttorta sandwich barbecue amerikai konyha világkörüli út pulled pork