2018. jan 21.

Könnyű reggeli KisBécsben

írta: Jakab Anna
Könnyű reggeli KisBécsben

Azt hittük, hogy könnyebb lesz. Mármint osztrák éttermet találni Budapesten. Van egy-két hely, ami monarchia-kori ízeket és miliőt kínál, de sajnos az árak is olyanok, mintha mindenki nádor lenne vagy legalábbis gróf. A KisTirolról jókat olvastam, de sajnos a világ másik végén van. Komolyan, Kelenföldről 1 óra az út csak oda, bő két óra alatt viszont effektíve Bécsbe jutunk. Végül az igazi Bécs helyett csak a kisebb változatába mentünk el.

img_20180106_094909.jpg

Első benyomások

A KisBécs egy borozóval összekötött kávézó. Nekem itt már megnyerte a szívem, pedig még nem is láttam mi a kínálat. Buda szívében található nagyon édes hangulatos helyen. Ha egy finom reggelire vágysz vagy boroznál egy jót a barátaiddal, akkor ezt a helyet érdemes kipróbálnod.  Mi reggelire érkeztünk. Hangulatos félhomály fogadott.

Annyira otthonosan éreztük magunkat már az első pillanattól kezdve, hogy majdnem visszaaludtunk mindketten.

Egyszerű, mégis stílusos és modern a berendezés. Visszafogott bútorok és színek, egy-két hangsúlyos elemmel, amik feldobják az összképet. Sok a fa, ami inkább egy kicsit (hegy)vidéki hatást ad a helynek, ne egy bécsi kávézót képzeljünk el az Opernringen. Abszolút követik a trendeket.

Rendeljünk

Az étlapon többfajta reggeli is található és heti ajánlat is van. Én egy hosszú kávét rendeltem házi tejszínhabbal. Van az az érzés, mikor tudod, hogy jó helyen vagy és még a kávé is jobban esik. Most már jöhet egy osztrák sonkás szendvics. Nem tudok róla rosszat mondani.  A tálalás is igényes és étvágygerjesztő volt és az ízek is remekül kiegészítették egymást.

img_20180106_094328.jpg

Nem tartott sokáig míg megcsinálták a reggelinket, pont annyi volt, hogy a kávénkat kényelmesen meg tudjuk inni. A hely hangulata és a berendezés is ötös nálam. A kiszolgálásra szintén nincs panasz, kedves és humoros emberek szolgáltak ki minket.

Látszik, hogy szeretik, amit csinálnak és figyelnek a vendégeikre.

img_20180106_092522.jpg

Peti véleménye:

Szeretem a reggeli várost és - talán emiatt - reggelizni járni is szeretek. Átvillamosozunk a lassan ébredező városon, aztán jöhet egy kellemes, ráérős, közösen elköltött étkezés. A KisBécsben ez az érzés abszolút érvényre jut. Komfortos, barátságos, kedves hely. Ha már az osztrák feeling miatt jöttünk, kifejezetten bécsi/osztrák kávét kérek. Wiener Melange-t kapok, mézzel az alján, ahogy kell. Annyira jó, hogy elfelejtem lefényképezni.

A kávé után jöhet egy pár bécsi virsli vajas kiflivel. Finom, de lehet egy kicsit túl nagyok voltak az elvárásaim a kávé után. A kiflinél is és a virslinél is ettem már jobbat, de végsősoron finom, a találás pedig csillagos ötös. Nehéz belekötni a helybe, az egyik kedvenc reggelizőhelyem lett.

Fizessünk

Ha szigorúan nézem, ittunk két kávét és ettünk egy pár virslit és egy sonkás szendvicset, és mindezért némi borravalóval fizettünk 5.000 forintot. Ez nem kevés, bár a hely a XII. kerületben van, ahol az áltagvásárló azért nem él rosszul. A kávé isteni volt, a hely pedig pompásan van berendezve, az áron kívül nehéz belekötni bármibe is.

Értékelés

Panni Peti
Berendezés 5/5 4/5
Mosdó 4/5 4/5
Felszolgálás 5/5 5/5
Ételek íze 5/5 4/5
Tálalás 5/5 5/5
Italok 5/5 5/5
Autentikus hangulat 5/5 4/5
Ár-érték arány 4/5 4/5
ÖSSZESEN 38/40 35/40

 

★★★★★

 

Összegzés

Ha szombat reggel egy nyugis reggelire vágysz, én a KisBécset csak ajánlani tudom. Fontos szempont, hogy nem mindegy, honnan érkezel.  Budai lakosok előnyben, ugyanis ez a hely inkább nekik kedvez. Mivel Pest is tele van jobbnál jobb reggeliző helyekkel, nem gondolnám, hogy valaki átruccan ide egy reggelire. Viszont, ha minőségi osztrák borokkal kísérnéd le a reggelit, akkor még az is lehetséges.

Az életben egyszer mindenképpen próbáld ki. Kell a változatosság.

Szólj hozzá

budapest reggeli kávé magyarország ausztria bécs étterem gasztronómia kávézó reggeliző reggelizőhely